ჭარბი წონა შაქრიანი დიაბეტის რისკფაქტორს წარმოადგენს - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

ჭარბი წონა შაქრიანი დიაბეტის რისკფაქტორს წარმოადგენს

რომლებიც დიაბეტი ტიპი I-ის განვითარებას იწვევს. შაქრით მდიდარი პროდუქტების ჭარბი მიღებისას ადამიანი წონას იმატებს, რაც განაპირობებს შაქრიანი დიაბეტის განვითარებას. წონის მატება კი მოსალოდნელია როგორც ნახშირწყლებით, ისე ცხიმებით მდიდარი საკვების ჭარბი მიღებისას. თავისთავად ნახშირწყლები კი დიაბეტის მაპროვოცირებელ ფაქტორს არ წარმოადგენს. თუმცა დიაბეტი დღესდღეობით აღარ მიიჩნევა მომაკვდინებელ დაავადებად, თუ ადამიანი მიეჩვევა მასთან ერთად გონივრულ ცხოვრებას. საშიშია არა თავად დიაბეტი, არამედ მისი გართულებები. დიაბეტის დროს აუცილებელია რაციონის ისე შედგენა, რომ იგი საჭირო რაოდენობით შეიცავდეს ცხიმებსაც, ცილებსაც და ნახშირწყლებსაც. იხილეთ ვრცლად