რატომ უნდა დავაყოლოთ ხორციან კერძს ფორთოხლის წვენი - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რატომ უნდა დავაყოლოთ ხორციან კერძს ფორთოხლის წვენი

ხორციდან რკინის 6% შეიწოვება, კვერცხიდან და თევზიდან - 2-ჯერ ნაკლები, ხოლო მცენარეული საკვებიდან - მხოლოდ 0,2%, ამიტომ ვაშლის, ბროწეულის, სტაფილოს თუნდაც დიდი რაოდენობით მირთმევას აზრი არ აქვს. ყოველდღიური რაციონი უნდა შეიცავდეს: 120-200 გ ხორცს ან 150-250 გ თევზს, 1 კვერცხს, 1 კგ-მდე რძის პროდუქტებს (ყველს, ხაჭოს, მაწონს და ა.შ.), 80-100 გ ცხიმს, დაახლოებით 800 გ ხილსა და ბოსტნეულს (ნაწილი უმი უნდა მიირთვათ). აუცილებელია ვიტამინები: C - 100 მგ, A - 6600 სე, B1 - 2,5 მგ, B2 - 4 მგ, PP - 20 მგ.

ხორციან კერძს ფორთოხლის წვენი დააყოლეთ. C ვიტამინი კუჭს ორჯერ მეტი რკინის შეწოვაში ეხმარება. კალციუმი კი პირიქით მოქმედებს - მკვეთრად აქვეითებს რკინის შეწოვას. ამდენად, უმჯობესი იქნება, თუ კალციუმითა და რკინით მდიდარ პროდუქტებს ერთად არ მიირთმევთ. იხილეთ აგრეთვე