რუბრიკები
ყავის რეგულარულად მიღება ღვიძლის ციროზის რისკს 44%-ით ამცირებს
ყავის რეგულარულად მიღება ღვიძლის ციროზის რისკს 44%-ით ამცირებს
ალკოჰოლის მომხმარებლებმა აუცილებლად უნდა დალიონ ყავა. საუთჰემპტონის უნივერსიტეტის კვლევების მონაცემებით, ალკოჰოლის ჭარბი მოხმარებისას, დღეში ორ ჭიქა ყავას შეუძლია ღვიძლის დაავადებებისგან დაცვა. ყავის რეგულარულად მიღება ღვიძლის ციროზის რისკს 44%-ით ამცირებს. ეს დასკვნა 500 000 ადამიანზე
You must have Flash Player installed in order to see this player.
დაკვირვების შედეგად გაკეთდა.

ყავა შეიცავს უამრავ სასარგებლო და აქტიურ ნაერთს. მათ შორისაა: კოფეინი, ქლოროგენის მჟავა, მელანოიდინები, პენტაციკლური ტერპენები, კავეოლები და კაფესტოლი. ყავა ასტიმულირებს ნერვულ სისტემას, აქვეითებს ჟანგვითი სტრესისა და ანთების ხარისხს და მოქმედებს როგორც ანტიკანცეროგენი.

დამტკიცებულია, რომ ყავა ამცირებს ღვიძლის ანომალური მუშაობის ეპიზოდებს, ფიბროზის, ციროზისა და ჰეპატოცელულარული კარცინომის წარმოქმნის რისკს, აქვეითებს სისხლის შრატში ღვიძლის ფერმენტების დონეს.

ლალი ჩხიკვაძე
2016-49-02/12/16
მაია
ნალექიანი თუ უნალექო?მიაწერეთ
2016-07-02/12/16
თამუნა
ხომ გეუბნებოდით სასარგებლოათქო.
ამ კატეგორიის სხვა სტატიები