ღვიძლის ტოქსიური გადაძაბვის 10 ნიშანი - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

ღვიძლის ტოქსიური გადაძაბვის 10 ნიშანი

  • თავის ტკივილი და ყურადღების კონცენტრაციის პრობლემა
  • უარყოფითი ემოციები
  • დაღლილობა
  • გადაჭარბებული ოფლიანობა
  • კუნთების ტკივილი
  • საჭმლის მონელების პრობლემები
  • შფოთვა
  • დეპრესია
  • პირიდან უსიამოვნო სუნი
  • წონის უეცარი მატება

თუ ეს პრობლემები აღგენიშნებათ, დასაწყისისთვის უნდა შეზღუდოდთ ხორცის დამუშავებული პროდუქტებისა და არაჯანსაღი საკვების მიღება და ჩაანაცვლოთ ჯანმრთელი საკვებით - ნატურალური ინგრედიენტებით მომზადებული კერძებით. უნდა მოერიდოთ დაკონსერვებულ პროდუქტებს და მიიღოთ ახალი ხილი და ბოსტნეული. კერძები უმჯობესია მომზადდეს მცენარეულ ცხიმზე. მოერიდეთ მძიმე ცხოველურ ცხიმებს, ნახევარფაბრიკატებს, შებოლილ პროდუქტს. რაციონში ჩართეთ თევზი. დღის განმავლობაში რეგულარულად დალიეთ წყალი. მიიღეთ ჯანსაღი ცხიმი (ავოკადო, ქოქოსის ზეთი და ა.შ.) მიიღეთ ბოჭკოვანი პროდუქტები. შეამცირეთ გაზიანი სასმელების, რაფინირებული შაქრის მიღება და შეზღუდეთ ალკოჰოლი.

ლალი ჩხიკვაძე