ღვინო და თევზი ხელს უწყობს გულის მუშაობას - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

ღვინო და თევზი ხელს უწყობს გულის მუშაობას

ხოლო ამ ორი პროდუქტის ერთად მიღება, მედიკოსების თქმით, კიდევ უფრო ძლიერ ეფექტს მოახდენს. მკვლევარებმა იტალიაში, ბელგიასა და ინგლისში 26-დან 65 წლამდე ასაკის 1500-ზე მეტი ადამიანი გამოიკვლიეს. აღმოჩნდა, რომ ღვინის ზომიერი მოხმარებისას სისხლში იმატებდა ომეგა-3 ცხიმოვანი მჟავასა და სისხლის წითელი ბურთულების რაოდენობა. ომეგა-3, რომელსაც განსაკუთრებით უხვად შეიცავს თევზი, აუმჯობესებს გულის მუშაობას და ამცირებს გულის უკმარისობის განვითარების რისკს. მეცნიერებს მიაჩნიათ, რომ ყოველდღიურ რაციონში ღვინოსთან ერთად თევზის ჩართვა გულ-სისხლძარღვთა სისტემაზე ძალზე სასიკეთო გავლენას მოახდენს.