რატომ არ აწუხებთ ესკიმოსებს გული - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რატომ არ აწუხებთ ესკიმოსებს გული

ადამიანები, რომლებიც ზღვის პროდუქტებს ხშირად ჭამენ, სხვებისგან განსხვავებით გულის შეტევით 2,5-ჯერ უფრო იშვიათად იღუპებიან.

თევზი ძვირფასი საკვებია. მასში შედის ნივთიერებები, რომლებიც ამცირებს სისხლში ცხიმის შემცველობას, არეგულირებს წნევას, თავიდან გვაცილებს დიაბეტს, აყუჩებს თავისა და სახსრების ტკივილს. ზღვის ბინადართა ხორცი შეიცავს ომეგა-3 ცხიმოვან მჟავებს, რომლებიც ათხიერებს სისხლს და ხელს უშლის თრომბების წარმოქმნას. თუ ყოველდღე მიირთმევთ 1 გრამ ომეგა-3-ს, გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების განვითარების რისკს 40%-ით შეამცირებთ.

100 გრამ თევზში მხოლოდ 80 მგ ქოლესტერინია, მაშინ როდესაც ყველში ის 110 მილიგრამია, ძეხვში, ბიფშტექსსა და შემწვარ ღვიძლში კი 2000 მილიგრამი.

თევზი შეიცავს კალციუმს, იოდს, ნატრიუმს, ფოსფორს, მაგნიუმს, A, B1, D, E ვიტამინებს. რაც უფრო მეტ თევზს მიირთმევს ადამიანი, მით უფრო ნაკლებად ემუქრება მსხვილი ნაწლავისა და სარძევე ჯირკვლის კიბო.

თევზი ტვინის საკვებია, ხოლო ზოლიანი ქორჭილა ნაწლავის ჩხირებსა და სტაფილოკოკებს ანადგურებს. ზღვის თევზი აუმჯობესებს იმუნიტეტს. ის განსაკუთრებით სასარგებლოა მაღალმთიანი რეგიონის მცხოვრებთათვის.

იხილეთ აგრეთვე სტატია "რატომ უნდა მივირთვათ თევზი"