რატომ უნდა მივირთვათ ლუდი ცხიმიან საკვებთან ერთად - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რატომ უნდა მივირთვათ ლუდი ცხიმიან საკვებთან ერთად

შეიძლება აღნიშნული სასმელის კონკურენტი აღმოჩნდეს. მეცნიერების მტკიცებით, ლუდი წნევასა და წონას აქვეითებს.

მათი აზრით, სვიაში არსებული ფლავონოიდი ქსანტოჰუმოლი ცხიმიანი რაციონის უარყოფით ეფექტს ამცირებს. ცხიამიანი რაციონი ჩვეულებრივ, იწვევს მეტაბოლური სინდრომის განვითარებას, სიმსუქნეს, წნევის, სისხლში შაქრისა და ქოლესტერინის დონის მომატებას.

მღრღნელებზე ჩატარებულმა ექსპერიმენტმა აჩვენა, რომ ნაერთი განსაკუთრებით კარგად მოქმედებდა მე-2 ტიპის დიაბეტის საკვანძო რისკ-ფაქტორის - ინსულინორეზისტენტობის მიმართ. ის ასევე ზრდიდა ლეპტინის მიმართ მგრძნობელობას. ეს უკანასკნელი ჰორმონია, რომელიც ტვინს აწვდის სიგნალს, როდის უნდა შეწყვიტოს ჭამა და დაიწყოს ცხიმის დაწვა.

ლალი ჩხიკვაძე