რომელი საკვები იწვევს გულძმარვას - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რომელი საკვები იწვევს გულძმარვას

. ბუნებრივია, გულძმარვის ერთი-ორი შემთხვევა ამა თუ იმ საკვებზე უარის თქმის საფუძველს არ იძლევა, მაგრამ ხშირი და შემაწუხებელი გულძმარვისას რაციონის კორექცია აუცილებელია. გულძმარვის თავიდან ასაცილებლად რეკომენდებულია:

• თავი ვარიდოთ იმ საჭმელსა და სასმელს, რომელიც ამ სიმპტომს იწვევს (უმეტესად ეს არის ციტრუსები, ყავა, შოკოლადი, კოლა, გაზიანი სასმელები);

• საკვები მცირე ულუფებად მივირთვათ;

• ვერიდოთ ჭამას დაწოლამდე 3-4 საათის განმავლობაში;

• დავიკლოთ წონა (თუ ჭარბია);

• თავი დავანებოთ თამბაქოს წევას;

• ავიმაღლოთ სასთუმალი, თუ სიმპტომები ძლიერდება ღამით;

• თავი ვარიდოთ წამლებს, რომლებიც გულძმარვას აძლიერებს (ასეთია ასპირინი, ტკივილგამაყუჩებლები, გარდა პარაცეტამოლისა).

იხილეთ აგრეთვე სტატია "საკვები და ჩვენ"