დიეტა დაბალი მჟავიანობით მიმდინარე ქრონიკული გასტრიტის დროს - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

დიეტა დაბალი მჟავიანობით მიმდინარე ქრონიკული გასტრიტის დროს

ნაღვლის გამოყოფის გაძლიერებას, ნაწლავებში დუღილის პროცესის დათრგუნვას, სრულფასოვან და კალორიულ კვებას. საკვები მდიდარი უნდა იყოს ნიკოტინისა და ასკორბინის მჟავებით, B ჯგუფის ვიტამინებით. იზღუდება რძე და უხეში უჯრედისი. კვება სასურველია დღეში 4-5-ჯერ.

აკრძალულია: ფქვილის ახალი ნაწარმი, შავი პური, შემწვარი ხორცი და თევზი, ცხარე და მლაშე კერძები, დაკონსერვებული ხორცი და ბოსტნეული, ცოცხალი ბოსტნეული და პარკოსნები, ახალი რძე, გაზიანი სასმელები, მეტისმეტად ცივი და ცხელი კერძები და სასმელები.

ნებადართულია: ორცხობილა, წინა დღეს გამომცხვარი ხორბლის პური (ცომი ერბოზე არ უნდა იყოს მოზელილი), თხელი ბულიონისა და ბოსტნეულის ნახარშისგან მომზადებული წვნიანი, მჭლე მოხარშული ხორცი და თევზი, მოხარშული კვერცხი, ომლეტი, მაწონი, ხაჭო, მოხარშული ბოსტნეული, ბოსტნეულის პიურე და კატლეტი, ხილის წვენი, მუსი, პიურე და ჟელე, შაქარი და თაფლი, ნაღების კარაქი, მცენარეული ზეთი, მოხდილი ყველი, ჩაი, სუსტი ყავა, ხილის წვენი, ასკილის ნახარში.

სანიმუშო მენიუ:

საუზმე - ხაჭო მურაბით, რძეში მოხარშული წიწიბურას ფაფა, რძიანი ჩაი

სადილი - ბოსტნეულის სუპ-პიურე, ორთქლზე მომზადებული ხორცის კატლეტი, სტაფილოს პიურე, კენკრის მუსი

ნასადილევს - ხილის წვენი, ორცხობილა

ვახშამი - თევზის კატლეტი, კარტოფილის პიურე, შვრიის ფაფა, ჩაი

ღამით - 1 ჭიქა მაწონი