გასახდომი წვნიანი
ნიახურის შემადგენლობაში შემავალი სასარგებლო ნივთიერებები იდეალურადაა დაბალანსებული და ადვილი ასათვისებელია, ამიტომ ძლიერი გამწმენდი და გამაახალგაზდავებელი ეფექტიც აქვს.
კოჭას ფესვის ნაყენი, იგივე კოჭას ჩაი, დამატებით "წაახალისებს" ნივთიერებათა ცვლას. ეს კოჭაში შემავალი ეთერზეთის დამსახურებაა: ჩაყარეთ თერმოსში კოჭას ფესვის თხლად დაჭრილი ნაჭრები (4-5 სმ სიგრძისა), დაასხით 3-4 ჭიქა მდუღარე წყალი, დააყენეთ და სვით დღის განმავლობაში.
ნიახურის ძირების წვნიანი: 300 გ სტაფილო დაჭერით, დაასხით მდუღარე და შედგით ცეცხლზე. 200 გ ნიახურის ძირი დაჭერით და მოშუშეთ ზეთში (უმჯობესია, ზეითუნისა იყოს). სტაფილო რომ მოიხარშება, დაამატეთ მოშუშული ნიახური, ადუღეთ კიდევ ერთი წუთი. მზა წვნიანს დაამატეთ მწვანილი.