შავი ღვინო წონის შესანარჩუნებლად - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

შავი ღვინო წონის შესანარჩუნებლად

ორეგონის უნივერსიტეტის თანამშრომლები ამტკიცებენ, რომ ეს ნივთიერება აჩქარებს მეტაბოლიზმს და აახალგაზრდავებს ღვიძლის უჯრედებს.

ეფექტურობა შეამოწმეს მღრღნელებზე. ექსპერიმენტის დროს ცხოველები დაყვეს ორ ჯგუფად, პირველ ჯგუფს აჭმევდნენ შავ ყურძენს იმ მოცულობით, რომ ის შეადგენდა რაციონის საერთო კალორიულობის 10%-ს. მეორე ჯგუფი იყო საკონტროლო და იკვებებოდა სხვადასხვა ხილით. კვების მოცემული რეჟიმი გრძელდებოდა 10 კვირა.

ამ დროის განმავლობაში მეორე ჯგუფმა მნიშვნელოვნად მოიმატა წონაში. პირველ ჯგუფში წონაში მატება არ აღინიშნებოდა. უფრო მეტიც პირველი ჯგუფის მღრღნელებში სისხლში შაქრის შემცველობა დაქვეითდა. როგორც აღმოჩნდა, შავი ყურძენი გარდა ელაგის მჟავისა, შეიცავს სასარგებლო ცილას PPAR-ალფას და PPAR-გამას. ისინი ასევე აჩაქრებენ ნივთიერებათა ცვლას და აქვეითებენ შაქრის დონეს სისხლში. მეცნიერები გვირჩევენ მივიღოთ თითო ბოკალი ღვინო კვირაში 2-ჯერ.

ლალი ჩხიკვაძე