ბოსტნეული გვიცავს მეხსიერების დაქვეითებისაგან
რაშის უნივერსიტეტის სპეციალისტების მიერ წარმოებულ კვლევაში მონაწილეობა მიიღო 950 ხანდაზმულმა ადამიანმა. მკვლევარები ხუთი წლის მანძილზე თვალყურს ადევნებდნენ მოხალისეების კვების რაციონს და კოგნიტიურ თვისებებს. მეცნიერებმა გამოარკვიეს, რომ მწვანე ფოთლოვანი ბოსტნეული მონაწილეებს იცავდა კოგნიტიური დარღვევებისაგან.
მოხალისეებს, რომლებიც ყოველდღიურად მიირთმევდნენ მწვანე ფოთლოვანი ბოსტნეულის 1-2 პორციას, კოგნიტიური უნარები აღმოაჩნდათ 11 წლით ახალგაზრდა ადამიანის დონეზე.
ტვინზე დადებითად მოქმედებს К ვიტამინი, ლუთეინი, ფოლიუმის მჟავა და ბეტა-კაროტინი. სპეციალისტები გვირჩევენ მივირთვათ მეტი ისპანახი, კომბოსტო, სალათის ფურცლები.