ხორცის შეზღუდვა ტვინის დაბერების პროცესს აფერხებს
ექსპერტები 5 წლის განმავლობაში სწავლობდნენ ინტელექტსა და კვების რაციონს შორის კავშირს 70-80 წლის 1000 ადამიანის კვლევის მაგალითზე.
მიუხედავად იმისა, რომ ასაკში ტვინის აქტივობის დაქვეითება სრულიად მოსალოდნელია, რაციონი გავლენას ახდენს ხარისხზე. ადამიანები, რომლებსაც აღენიშნებოდათ კოგნიტიური უნარების უფრო სწრაფად დაქვეითება, მიირთმევდნენ ხორცს. ხოლო ვეგეტერიანელებს, პირიქით შეეძლოთ თავი მოეწონებინათ მეხსიერების კარგი მდგომარეობით.
როგორც ჩანს, ხორცის შეზღუდვა აფერხებს ტვინის დაბერების პროცესს. მეცნიერები აღიარებენ, რომ ვეგეტერიანული დიეტაც არ არის იდეალური. უბრალოდ რაციონში ხორცი, ცხიმი, ცომეული და შემწვარი საკვები უნდა შეიზღუდოს, განსაკუთრებით ხანდაზმულ ასაკში.
ლალი ჩხიკვაძე