ხილი და ბოსტნეული შემეცნების უნარს ზრდის - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

ხილი და ბოსტნეული შემეცნების უნარს ზრდის

აღმოაჩნდათ ანტიოქსიდანტების უფრო მაღალი, თავისუფალი რადიკალების უფრო დაბალი და კოგნიტური უნარის უფრო მაღალი მაჩვენებლები, ვიდრე მათ, ვინც დღეში 100 გრამზე ნაკლებ ხილსა და ბოსტნეულს ჭამდა. მკვლევარები მიუთითებენ, რომ შედეგზე გავლენა არ მოუხდენია ასაკს, სქესს, სხეულის მასას, განათლების დონეს, ლიპიდურ პროფილს, ალბუმინის დონეს და არც ერთ სხვა ფაქტორს.

ეს აღმოჩენა ამ დარგში პირველი არ არის - დიდი ხანია ცნობილია, რომ არასწორი კვებითი ჩვევები ზრდის კოგნიტური უნარის დემენციის თანხლებით ან მის გარეშე დაქვეითების რისკს. ამრიგად, ადამიანმა ღრმა სიბერემდე რომ შეინარჩუნოს საღი გონება, ამისთვის სწორად უნდა იკვებოს, კერძოდ, მთელი სიცოცხლე მიირთვას ხილი და ბოსტნეული.