რუბრიკები
დიეტოლოგები სმუზის მიღებას არ გვირჩევენ
დიეტოლოგები სმუზის მიღებას არ გვირჩევენ
ხილისა და ბოსტნეულის სმუზი სასარგებლო საკვებად ითვლება. კერძოდ, სპეციალისტების დიდი ნაწილი ფიქრობს, რომ სმუზი ზრდის ორგანიზმში ანტიოქსიდანტების დონეს , რითაც თავისუფალი რადიკალების უარყოფით ეფექტს ანეიტრალებს. თუმცა, კვლევის მიხედვით, სმუზი სასარგებლო სულაც არ აღმოჩნდა.

ნორმაში, ორგანიზმი თავად გამოიმუშავებს ანტიოქსიდანტებს. თუ მას
You must have Flash Player installed in order to see this player.
დიდი რაოდენობით მივიღებთ, ბალანსი დაირღვევა. ამ უკანასკნელის აღსადგენად კი, ორგანიზმი ბუნებრივ ანტიოქსიდანტებს აღარ გამოყოფს.

გარდა ამისა, სმუზში საკმაოდ ბევრი შაქარია, რაც საშიშია როგორც სისხლში მისი დონის მომატების თვალსაზრისით, ისე სხეულის ფორმებისთვის.

ექსპერიმენტმა აჩვენა, რომ 360 მლ სმუზის მიღებით, ორგანიზმში ანტიოქსიდანტების დონე ქვეითდება 24 საათის მანძილზე. მთელი ამ დროის განმავლობაში, ორგანიზმი განიცდის ანტიოქსიდანტების უკმარისობას. თავისუფალი რადიკალები უჯრედებში გზავნიან მნიშვნელოვან სიგნალებს, რომლის მიხედვითაც ირთვება აღდგენის მექანიზმი.

ლალი ჩხიკვაძე
კომენტარი არ გაკეთებულა
ამ კატეგორიის სხვა სტატიები