ექსპერტები დიეტების არაეფექტურობაზე საუბრობენ - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

ექსპერტები დიეტების არაეფექტურობაზე საუბრობენ

აღსანიშნავია, რომ დიეტების 95% არ მუშაობს. დიეტების უმრავლესობა უპირატესობას ანიჭებს თევზს, ხორცს, კენკრას, ნიგოზს. ზღუდავს მარცვლეულს, რძის პროდუქტებს, პარკოსნებს, შაქარსა და დამუშავებულ ცხიმებს. ამ დიეტების მომხრეების აზრით, კვების აღნიშნული რეჟიმი ეხმარება ადამიანს დაამარცხოს მავნე პროდუქტებისადმი ლტოლვა, მოიყვანოს ნორმაში ჰორმონული ფონი და გაიუმჯობესოს ჯანმრთელობის მდგომარეობა. თუმცა ეს ჭეშმარიტებისგან შორსაა.

ექსპერტები ერთ რამეში დარწმუნებულები არიან - თანამედროვე "დასავლური რაციონია" (ცოტა ცხიმები, ბევრი ნახშირწლები) დამნაშავე სიმსუქნის ეპიდემიის განვითარებაში. მსგავსი "დიეტა" ზრდის ინსულინის დონეს და აპროგრამებს ცხიმოვან უჯრედებს კალორიების მომარაგებაზე.

სპეციალისტები გვირჩევენ უარი ვთქვათ დიეტებზე და უბრალოდ რაციონის მცირედ მოდერნიზება მოვახდინოთ. მთავარია ყურადღება მივაქციოთ ულუფის ზომას (შეიძლება გადავიდეთ პატარა ზომის თეფშებზე) და იმას, რომ ბოსტნეულმა თეფშის ნახევარი დაიკავოს.

ლალი ჩხიკვაძე