რუბრიკები
მართლა სასარგებლოა თუ არა ე.წ. სასარგებლო პროდუქტები
მართლა სასარგებლოა თუ არა ე.წ. სასარგებლო პროდუქტები
ზოგჯერ იმის გარკვევა, რამდენად სასარგებლოა პროდუქტი, ძნელი ხდება. პროდუქტები წარწერით: "შაქრის დაბალი შემცველობა", "ნახშირწყლების დაბალი შემცველობა" ან "ნატურალური" შეიძლება მავნე არჩევანი აღმოჩნდეს.

შაქრის შემცვლელის (აგავას სიროფი, ქოქოსის შაქარი) შემცველი პროდუქტები მავნებელია და ჩვეულებრივ შაქარზე ნაკლებად უსაფრთხო არ არის. რაციონში დიდი რაოდენობით შაქარი ჭარბ წონასა და კარიესს იწვევს. თავისთავად პროდუქტები "შაქრის გარეშე" მაინც მაღალი კალორიულობით გამოირჩევა. შედარებისთვის, 100 გრამი თეთრი შაქარი შეიცავს 406 კალორიას, აგავას სიროფი კი 310 კალორიას.

გარდა ამისა, სხვადასხვა საკვები და ვიტამინიზირებული სასმელი შეიცავს
You must have Flash Player installed in order to see this player.
შაქარს და კალორიულობაც მაღალი აქვთ. სჯობს ჩვეულებრივი წყლის მიღება. გემოვნებითი შეგრძნებების გასამრავალფეროვნებლად, წყალს შეიძლება დავუმატოთ სხვადასხვა ხილი ან ბოსტნეული.

კიდევ ერთი "სასარგებლო" პროდუქტი ბოსტნეულის ჩიფსია, რომელშიც ჭარბადაა მარილი, სხვადასხვა ემულგატრი და არომატიზატორი, რომლებიც გარდა მავნეობისა, კალორიულიცაა.

ცალკე საკითხია ე.წ. სასარგებლო, ენერგეტიკული თხილისა და ხილის ბატონები - მათშიც დიდი რაოდენობითაა შაქარი.

დიეტოლოგები გვაფრთხილებენ, რომ ცხიმის დაბალი შემცველობის იოგურტი, ასევე ჭარბად შეიცავს შაქარს.


ლალი ჩხიკვაძე
კომენტარი არ გაკეთებულა
ამ კატეგორიის სხვა სტატიები