რუბრიკები
ოჯახის მკურნალი
კითხვა-პასუხი
ვის რგებს და ვის ვნებს გაღივებული ხორბალი
ვის რგებს და ვის ვნებს გაღივებული ხორბალი
ხორბლის მარცვლების გაღივებისას მათში იზრდება შემცველობა ყველა იმ სასარგებლო ნივთიერებისა, რომელიც კეთილისმყოფელ გავლენას ახდენს ადამიანის ორგანიზმზე. კერძოდ, ხორბლის გაღივებული მარცვლები მდიდარია E და D ჯგუფის ვიტამინებით, ასევე კალიუმით, რკინითა და ფოსფორით. აღნიშული პროდუქტის რეგულარულად გამოყენებისას ორგანიზმში ნივთიერებათა ცვლა ბალანსდება, გამოიდევნება წიდები და ტოქსინები.

ამ კონკრეტული მიზნებისათვის დაწყებული დიეტის დროს აუცილებელია იმის ცოდნა, როგორ უნდა მიირთვათ გაღივებული ხორბალი. მისი მიღება მცირე ულუფით უნდა დაიწყოთ. ჭარბად მიღებამ შესაძლოა საჭმლის მონელების დარღვევა გამოიწვიოს. აუცილებელია ამ პროდუქტის მიღება დღის პირველ ნახევარში. საღამო
You must have Flash Player installed in order to see this player.
ხანს, მით უფრო, დიდი რაოდენობით მიღებულმა ხორბლის ღივმა, შესაძლოა ძილის დარღვევის პროვოცირება მოახდინოს.

გაღივებული ხორბალი შეგიძლიათ მიირთვათ როგორც სხვადასხვა კერძთან შერეული, ასევე ცალკე პროდუქტის სახით. ცალკე მიღების შემთხვევაში საწყისი ულუფა ერთ ჩაის კოვზს არ უნდა აღემატებოდეს და კარგად უნდა დაიღეჭოს. 

მიუხედავად მრავალი სასარგებლო ეფექტისა, გაღივებული ხორბლის მიღებასაც აქვს თავისი უკუჩვენება. ამ პროდუქტის მიღება არარეკომენდებულია კუჭის წყლულოვანი პათოლოგიით დაავადებულთათვის, 12 წლამდე ასაკის ბავშვებისა და იმ პირებისათვის, რომლებსაც გლუტეინზე ალერგია აღენიშნებათ.

თინათინ გოცაძე

კომენტარი არ გაკეთებულა
კომენტარი
კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას,სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.
რეგულარულ ვარჯიშს რომ უდიდესი მნიშვნელობა აქვს ორგანიზმის ჯანმრთელობის, ნერვული სისტემის განმტკიცების, ახალგაზრდობის შენარჩუნებისა და სიცოცხლის გახანგრძლივებისთვის, ყველამ კარგად იცის. ვარჯიშის მოყვარულ ფიზიკურად აქტიურ პირებს ბევრ გამორჩეულ ნიშანთან ერთად კუნთოვანი სისტემა და კანიც უფრო ჯანსაღი აქვთ.
25 მარტს "გურამიშვილის მარანში" ფარმაცევტული კომპანია Alpen Pharma - სა და "ოჯახის მკურნალის" პარტნიორობით სამეცნიერო კონფერენცია გაიმართა.
ფრანგი დიეტოლოგის, პიერ დუკანის მიერ შემუშავებული ცილოვანი დიეტა, რომელიც "დუკანის დიეტის" სახელითაა ცნობილი, ისევე, როგორც მთელ მსოფლიოში, საქართველოშიც ძალზედ პოპულარულია. დუკანის დიეტის მეორე, ანუ "მონაცვლეობის" ფაზაში აუცილებელია დღეში 2 სუფრის კოვზი შვრიის ქატოს მიღება.
ამ კატეგორიის სხვა სტატიები
ფრანგი დიეტოლოგის, პიერ დუკანის მიერ შემუშავებული ცილოვანი დიეტა, რომელიც "დუკანის დიეტის" სახელითაა ცნობილი, ისევე, როგორც მთელ მსოფლიოში, საქართველოშიც ძალზედ პოპულარულია. დუკანის დიეტის მეორე, ანუ "მონაცვლეობის" ფაზაში აუცილებელია დღეში 2 სუფრის კოვზი შვრიის ქატოს მიღება.
ფრანგი დიეტოლოგის, პიერ დუკანის მიერ შემუშავებული ცილოვანი დიეტა, რომელიც "დუკანის დიეტის" სახელითაა ცნობილი, ისევე, როგორც მთელ მსოფლიოში, საქართველოშიც ძალზედ პოპულარულია. დუკანის დიეტის პირველ, ანუ "შეტევის" ფაზაში აუცილებელია დღეში 1.5 სუფრის კოვზი შვრიის ქატოს მიღება.
პერიოდულად შაქრის შეზღუდვა ჯანმრთელობის შენარჩუნების ახალი ფორმულაა. მეცნიერები დიდი ხანია გვაფრთხილებენ, რომ შაქარი ორგანიზმისთვის მავნეა. ამერიკელი სპეციალისტების ბოლო კვლევების თანახმად, 9 დღის განმავლობაში რაციონიდან შაქრის ამოღებამ საოცარი ეფექტი გამოიღო: ამ მოკლე პერიოდში მნიშვნელოვნად გაუმჯობესდა ჯანმრთელობის მდგომარეობა.
ზღვის კომბოსტო (ლამინარია) იდეალური პროდუქტი აღმოჩნდა გულით დაავადებულებისთვის. დანიელმა სპეციალისტებმა გამოიკვლიეს კვების პროდუქტები და გამოავლინეს გულ-სისხლძარღვთა სისტემით დაავადებულებისათვის ყველაზე სასარგებლო პროდუქტი.
ჯანმრთელობის შესანარჩუნებლად ხილისა და ბოსტნეულის მიღება აუცილებელია. ლონდონის სამეფო კოლეჯის მეცნიერების მიერ ჩატარებული კვლევის მონაცემების გაანალიზების შედეგად აღმოჩნდა, რომ ვაშლი, მსხალი, ციტრუსები, მწვანე ფოთლოვანი ბოსტნეული ამცირებს გულის შეტევის, ინსულტის, კიბოსა და უეცარი სიკვდილის რისკს.
ინფარქტგადატანილებისთვის განკუთვნილ სარეაბილიტაციო კომპლექსში კვების რეჟიმი პირველ პუნქტად მოიაზრება. აღსანიშნავია, რომ შიმშილობა ან მკაცრი დიეტები, რომლითაც ხშირად ლამობენ წონის ერთბაშად დაკლებას, ინფარქტგადატანილებისთვის მიზანშეუწონელია.
17 მარტი 2017
ჯანმრთელობის შესანარჩუნებლად ხილისა და ბოსტნეულის მიღება აუცილებელია. ლონდონის სამეფო კოლეჯის მეცნიერების მიერ ჩატარებული კვლევის მონაცემების გაანალიზების შედეგად აღმოჩნდა, რომ ვაშლი, მსხალი, ციტრუსები, მწვანე ფოთლოვანი ბოსტნეული ამცირებს გულის შეტევის, ინსულტის, კიბოსა და უეცარი სიკვდილის რისკს.
14 მარტი 2017
ბრიტანელმა მეცნიერებმა დაასახელეს დიდი რაოდენობით ცხიმის შემცველი ექვსი პროდუქტი, რომელიც ყველამ უნდა მიირთვას, მათაც კი, ვისაც სიმსუქნე აწუხებს. დიეტოლოგები ირწმუნებიან, რომ ამ პროდუქტებში შემავალი ცხიმები მეტად სასარგებლოა ორგანიზმისთვის და რაციონალურად გამოყენების შემთხვევაში სხეულის მასის მატებაზე გავლენას არ ახდენს.
ბევრი უჩივის ხველას, ყელის სიმშრალეს, თვალებიდან ცრემლდენას, რაც ბალიშის ბინადარი ტკიპის ცხოველმყოფელობის პროდუქტებზე ალერგიის სიმპტომების გამომწვევი შეიძლება გახდეს. როგორც ცნობილია, კანის მილიონობით მკვდარი უჯრედი, ყოველდღიურად ხვდება თეთრეულზე. ამ უჯრედებით იკვებება მტვრის ტკიპა.
ახალი კვლევით სოკოს საოცარი თვისებები დადასტურდა. მეცნიერების აზრით, სოკოები აძლიერებენ ნეირონების ზრდას, რითაც დემენციისა და ალცჰაიმერის დაავადების განვითარებას აფერხებენ. ზოგიერთი საკვებად ვარგისი და სამკურნალო სოკო შეიცავს ბიოაქტიურ ნივთიერებებს, რომელიც ტვინს ანთებითი პროცესებისგან იცავს.
გაცხიმოვნება იმდენად აზიანებს ტვინს, რომ მეხსიერების გასაუმჯობესებელი ვარჯიშებიც კი უეფექტო ხდება. ჩვეულებრივ, აღნიშნული ტიპის ვარჯიშები მეტად ეფექტურია 65 წელს გადაცილებულ პირებთან, რომელთათვისაც ნეირონთა აქტივობის შენარჩუნება მეტად აუცილებელია.