რუბრიკები
ოჯახის მკურნალი
ვის რგებს და ვის ვნებს გაღივებული ხორბალი
ვის რგებს და ვის ვნებს გაღივებული ხორბალი
ხორბლის მარცვლების გაღივებისას მათში იზრდება შემცველობა ყველა იმ სასარგებლო ნივთიერებისა, რომელიც კეთილისმყოფელ გავლენას ახდენს ადამიანის ორგანიზმზე. კერძოდ, ხორბლის გაღივებული მარცვლები მდიდარია E და D ჯგუფის ვიტამინებით, ასევე კალიუმით, რკინითა და ფოსფორით. აღნიშული პროდუქტის რეგულარულად გამოყენებისას ორგანიზმში ნივთიერებათა ცვლა ბალანსდება, გამოიდევნება წიდები და ტოქსინები.

ამ კონკრეტული მიზნებისათვის დაწყებული დიეტის დროს აუცილებელია იმის ცოდნა, როგორ უნდა მიირთვათ გაღივებული ხორბალი. მისი მიღება მცირე ულუფით უნდა დაიწყოთ. ჭარბად მიღებამ შესაძლოა საჭმლის მონელების დარღვევა გამოიწვიოს. აუცილებელია ამ პროდუქტის მიღება დღის პირველ ნახევარში. საღამო
You must have Flash Player installed in order to see this player.
ხანს, მით უფრო, დიდი რაოდენობით მიღებულმა ხორბლის ღივმა, შესაძლოა ძილის დარღვევის პროვოცირება მოახდინოს.

გაღივებული ხორბალი შეგიძლიათ მიირთვათ როგორც სხვადასხვა კერძთან შერეული, ასევე ცალკე პროდუქტის სახით. ცალკე მიღების შემთხვევაში საწყისი ულუფა ერთ ჩაის კოვზს არ უნდა აღემატებოდეს და კარგად უნდა დაიღეჭოს. 

მიუხედავად მრავალი სასარგებლო ეფექტისა, გაღივებული ხორბლის მიღებასაც აქვს თავისი უკუჩვენება. ამ პროდუქტის მიღება არარეკომენდებულია კუჭის წყლულოვანი პათოლოგიით დაავადებულთათვის, 12 წლამდე ასაკის ბავშვებისა და იმ პირებისათვის, რომლებსაც გლუტეინზე ალერგია აღენიშნებათ.

თინათინ გოცაძე

კომენტარი არ გაკეთებულა
კომენტარი
კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას,სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.
ჟურნალმა "ოჯახის მკურნალმა" საქველმოქმედო პროექტის #ქველმოქმედებამარტივია ფარგლებში ნოემბრისა და დეკემბრის ნომრების რეალიზაციიდან შემოსული თანხის ნაწილი 5 022 ლარი დიმიტრი ცინცაძის სახელობის ფონდს გადასცა.
"ძალ­იან მნიშვნელოვანია მკურნალობის პროცესში პაციენტის თანამონაწ­ილეობა. ეს წიგნი სწორედ ამას გასწავლით...
ზამთრის მზე, ულტრაიისფერი გამოსხივების თვალსაზრისით, ზაფხულისაზე არანაკლებ საშიშია. ზამთარში ზოგჯერ ის უფრო ინტენსიურიცაა. ამასთან, წელიწადის ამ დროს სხეული ტანსაცმლითაა დაფარული, ხოლო თვალები მზის ზემოქმედების ქვეშ მთელი დატვირთვით ხვდება.
ამ კატეგორიის სხვა სტატიები
ყველასათვის ცნობილია, რომ ყოველდღიურად ერთი ჭიქა ღვინის მიღება ძალზედ სასარგებლოა. თუ წითელ მშრალ ღვინოს, სადილის მაგივრად, ძილის წინ ვახშად დალევთ, წონის დაკლებაში დაგეხმარებათ. ღვინის მიღების შემდეგ თავს დანაყრებულად იგრძნობთ და ჭამის სურვილი აღარ გაგიჩნდებათ.
თევზის ქონს უნიკალური თვისება გააჩნია - მას შეუძლია ტვინის დაცვა მავნე ტოქსინების ზემოქმედებისაგან. თევზის ქონი არ მოქმედებს თავად ნეიროგენეზზე (ტვინის ახალი უჯრედების წარმოქმნა და ინტეგრაცია), თუმცა გააჩნია პროტექტორული ეფექტი.
ვირთაგვებზე ჩატარებული უახლესი კვლევებით მეცნიერებმა დაასკვნეს, რომ სწაფი კვება (ფასტფუდი), ისევე როგორც, საზოგადოდ ცხიმიანი საკვები, ტანადობის გარდა ფსიქიკასაც ვნებს. მეცნიერები ცხოველთა ერთ ჯგუფს ჯანსაღი, მეორეს კი - ცხიმიანი საკვებით კვებავდნენ.
ოქსფორდის უნივერსიტეტის მკვლევარებმა გააანალიზეს 194 კვლევის შედეგი და დაასკვნეს, რომ ბროწეული ნამდვილი სუპერპროდუქტია. კერძოდ, ის ებრძვის მეორე ტიპის შაქრიან დიაბეტს, პროსტატისა და ნაწლავის კიბოს, აუმჯობესებს სპორტულ შესაძლებლობებს და, შესაბამისად, შედეგებს.
ქრონიკული მწეველები მავნე ჩვევის მიტოვების შემთხვევაში ხშირად ხანგრძლივი დროის განმავლობაში ვერ შეიგრძნობენ ორგანიზმის ზოგადი მდგომარეობის გაუმჯობესებას. ამის მიზეზი ის გახლავთ, რომ მოწევის გამო წლების განმავლობაში ორგანიზმში დაგროვილი მავნე ნივთიერებები (ტოქსინები) უმალ არ გამოძევდება.
როგორც კვლევებმა აჩვენა, ანანასს არა მარტო სასიამოვნო გემო აქვს, არამედ ანტიოქსიდანტების შემცველობის გამო, ჯანმრთელობისთვისაც სასარგებლოა. კერძოდ, ანტიოქსიდანტური თვისებების გამო ის წარმატებით ებრძვის ათეროსკლეროზს, გულის დაავადებებსა და სხვადასხვა ტიპის კიბოს.
21 ოქტომბერი 2016
ფინჯანი ყავის დალევის შემდეგ, იშვიათად თუ დავფიქრებულვართ, როგორ მოქმედებს ის სხვადასხვა ორგანოსა და სისტემაზე.
13 სექტემბერი 2016
1. საფეხურებზე სიარული.

კიბეზე ასვლისას ადამიანი წუთში 11 კალორიას წვავს.
ცნობილია, რომ სტრესმა შეიძლება წონის მატება გამოიწვიოს. მიზეზი მხოლოდ ამ მდგომარეობისთვის დამახასიათებელ გაძლიერებულ მადაში არ არის. იცვლება თავად სხეულის მუშაობის მექანიზმი.
ხახვი ნებისმიერი ქვეყნის სამზარეულოს ერთ-ერთი ყველაზე ხშირად მოხმარებადი პროდუქტია და მრავალი დაავადების სამკურნალო, ეფექტურ ბუნებრივ წამალსაც წარმოადგენს.
გაგიგონიათ ალბათ, შიშს დიდი თვალები აქვსო. რატომ? იმიტომ, რომ არ არსებობს ორგანული დაავადება, რომელზეც შიში მანკიერად არ მოქმედებს.