საკვების ფერი და ჯანმრთელობა - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

საკვების ფერი და ჯანმრთელობა

2. მწვანე პროდუქტები - ბროკოლი, სალათის ფურცლები, მწვანე წიწაკა, დადებითად მოქმედებს ტვინის მუშაობაზე, ხსნის ნერვულ დაძაბულობას. მზის ენერგიის ზემოქმედებით, მწვანე მცენარეებში წარმოებული ქლოროფილი ასტიმულირებს სისხლის წითელი უჯრედების წარმოქმნას და ააქტიურებს იმუნურ სისტემას.

3.ყვითელი პროდუქტები - ლიმონი, ანანასი, ბანანი, სიმინდი, კვერცხის გული  - ასტიმულირებს საკვების მონელებას, აუმჯობესებს მადას და წმენდს სისხლს;

4. სტაფილოსფერი ბოსტნეული - სტაფილო, გარგარი, მანდარინი და ფორთოხალი, აღადგენს ნერვულ უჯრედებს, აუმჯობესებს განწყობას, ხსნის თავის ტკივილს, გამოჰყავს ტოქსინები.

5. წითელი ბოსტნეული (ჭარხალი, წიწაკა, პომიდორი, მარწყვი) ასტიმულირებს ნივთიერებათა ცვლას, აუმჯობესებს სისხლის მიმოქცევასა და ზრდის ინტელექტუალური შრომით დაკავებული ადამიანის შრომის უნარს.

6. მოლურჯო ელფერის ბოსტნეულის (შავი ყურძენი, ქლიავი, მოცვი) შემადგენლობაში დიდი რაოდენობითაა ანტოციანიდები, რომელიც იცავს სისხლძარღვებს და აუმჯობესებს მხედველობას.

ლალი ჩხიკვაძე