ჭარხალი ღვიძლს ტოქსინებისაგან წმენდს
რომელიც აუმჯობესებს საჭმლის მონელების პროცესს, ანადგურებს ნაწლავებში ლპობის გამომწვევ ბაქტერიებს. გარდა ამისა, ჭარხალი მდიდარია ლიპოტროპული ნივთიერება "ბეტაინით", რომელიც ღვიძლს ტოქსინებისაგან უკეთ გათავისფლებას აიძულებს.
ჭარხალი აახალგაზრდავებს ორგანიზმს (ხელს უწყობს უჯრედთა განახლებას), რადგანაც უხვად შეიცავს ფოლიუმის მჟავას და კვარცს, რომლის წყალობითაც კანის, თმისა და ფრჩხილების მდგომარეობა უმჯობესდება.
ჭარხალი შეგიძლიათ მიირთვათ მოხარშული სახით, უმად (ცოცხლად) სალათებში ან კიდევ დალიოთ მისი ახლად გაწურული წვენი.
თინათინ გოცაძე
ჭარხლის წვენი დიაბეტის, ჰიპერტონიის, სახსრების, სისხლძარღვების, ღვიძლის სამკურნალოდ
როგორ გავიწმინდოთ სისხლი სახლის პირობებში
ჭარხლის წვენი გულით დაავადებულთათვის