დიეტოლოგები მსხალს სუპერპროდუქტად აღიარებენ
ბევრ უჯრედისს, ანტიოქსიდანტს, მინერალურ ნივთიერებასა და ვიტამინს. იგი ნაჩვენებია გულის დაავადებების, სიმსივნის, დიაბეტის, ოსტეოპოროზისა და მაღალი წნევის დროს. ამასთან, მსხალი დიდხანს გვინარჩუნებს დანაყრების შეგრძნებას. მასში არ არის ცხიმი, ქოლესტერინი და მარილი, რაც ძალიან მნიშვნელოვანია მათთვის, ვისაც გახდომა სურს.
ლუიზიანას უნივერსიტეტში ჩატარებული ბოლო კვლევის თანახმად, ადამიანები, რომლებიც მსხალს მოიხმარდნენ, ნაკლებს იწონიდნენ მათთან შედარებით, რომელთა რაციონშიც ეს ხილი არ იყო. ასევე მსხლის მოყვარულებს, ერთნაირი ფიზიკური აქტივობის დონით, 35%-ით ნაკლებად აღენიშნებოდათ სიმსუქნე.
მხოლოდ ერთი საშუალო ზომის მსხლის ყოველდღიური მიღება საკმარისია, რათა საჭირო მოცულობის უჯრედისი, მაგნიუმი, სპილენძი, კალიუმი, С ვიტამინი და მხოლოდ 100 კალორია მივიღოთ.
ლალი ჩხიკვაძე