მანგო სიმსუქნისა და ტიპი 2 დიაბეტის წინააღმდეგ
აღმოჩნდა, რომ იგი ზრდის ნაწლავში სასარგებლო ბაქტერიების პოპულაციას, რაც განსაზღვრავს მის დადებით ეფექტს.
ცნობილია, რომ ცხიმიანი საკვების ხშირი მიღება იწვევს ნაწლავის მიკროორგანიზმების ბალანსის გაუარესებას. ამ თვალსაზრისით მანგო ნამდვილი მაშველი რგოლია. მანგო უჯრედისის ძვირფასი წყაროა, იგი აქვეითებს შაქრის დონეს. მანგოს ახასიათებს იმუნომოდულატორული და ანთებისსაწინააღმდეგო თვისებები. ერთი ფინჯანი დაჭრილი მანგო საკმარისია ანტიოქსიდანტების საკმარისი ულუფის, 20 სხვადასხვა ვიტამინისა და მინერალური ნივთიერების მისაღებად.
ლალი ჩხიკვაძე