რატომ გვირჩევენ მეცნიერები ყავაში კაკაოს დამატებას - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რატომ გვირჩევენ მეცნიერები ყავაში კაკაოს დამატებას

აღმოჩნდა, რომ იმ მოხალისეების რეაქცია, რომელთაც კაკაო დალიეს, იყო სწრაფი, კიდევ უფრო მაღალი მაჩვენებელი ჰქონდათ ადამიანებს, ვინც ყავისა და კაკაოს კომბინაცია მიიღეს. მნიშვნელოვანია ის, რომ კაკაო ამიცირებდა კოფეინის გვერდით ეფექტს - შფოთვას. კაკაო აძლიერებდა ტვინის სისხლით მომარაგებას, რაც ზრდის ყურადღების მაჩვენებელს და აძლიერებს შემეცნების უნარს.

კოფეინი უარყოფითად მოქმედებდა ადამიანების განწყობაზე, კაკაოს დამატებით კი მცირდებოდა ბრაზისა და შფოთის დონე.

ლალი ჩხიკვაძე