ექსპერტები გვირჩევენ პერიოდულად უარი ვთქვათ შაქარზე - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

ექსპერტები გვირჩევენ პერიოდულად უარი ვთქვათ შაქარზე

მეცნიერებმა დააფიქსირეს არტერიული წნევის სტაბილიზაცია, სისხლში ქოლესტერინის დონისა და ინსულინის კონცენტრაციის დაქვეითება.

აქედან გამომდინარე, ექსპერტები გვირჩევენ პერიოდულად უარი ვთქვათ შაქარზე, თუმცა შაქრის სრულად ამოღება რაციონიდან მათ არ უხსენებიათ.

გაფრთხილება მხოლოდ საქაროზას არ ეხება. მაგალითად, დადგინდა, რომ ფრუქტოზა მავნებელია საჭმელსა და სასმელში დამატებისას. ის ზრდის სიმსუქნის, დიაბეტის, გულის დაავადებებისა და ინსულტის რისკს, ნეგატიურად მოქმედებს ნივთიერებათა ცვლაზე, სისხლძარღვებსა და ღვიძლზე. ხილში კი ფრუქტოზას უარყოფითი ეფექტი ნეიტრალდება.

ლალი ჩხიკვაძე

რა ძვრები მოხდება ორგანიზმში, თუ 10 დღე უარს ვიტყვით შაქარზე