რა მნიშვნელობა აქვს ფერმენტებს - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რა მნიშვნელობა აქვს ფერმენტებს

ფერმენტების წყაროა:

• კულინარიულად დაუმუშავებელი საკვები;

• ხილი და ბოსტნეული;

• თაფლი;

• მცენარეული ნაყენები.

ისიც გაითვალისწინეთ, რომ ორგანიზმს მუდმივად სჭირდება ამინმჟავები, ვიტამინები, მინერალები, მიკროელემენტები, პოლიუჯერი ცხიმოვანი მჟავები ანუ სხვადასხვა საშენი მასალა უჯრედებისთვის. საკვები იშლება და გარდაიქმნება ფერმენტების დახმარებით. სამწუხაროდ, ფერმენტთა მარაგი სულ უფრო მცირდება, რადგანაც ცუდად და გადატვირთვით ფუნქციობს პანკრეასი (კუჭუკანა ჯირკვალი), საკვები განიცდის ხანგრძლივ თერმულ დამუშავებას, ექვემდებარება რაფინირებას, დაკონსერვებას, ყოველივე ეს კი ბლოკავს ფერმენტების ფუნქციობას.

თინათინ გოცაძე