რა ხდება კუჭში, როდესაც კიტრისა და პომიდვრის ან მაკარონისა და ყველის კომბინაციას მიირთმევთ - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რა ხდება კუჭში, როდესაც კიტრისა და პომიდვრის ან მაკარონისა და ყველის კომბინაციას მიირთმევთ

(მაკარონის ნაწარმი) ნიშნავს, რომ ზიანი მივაყენოთ საკვების მონელებას. ასევე არაა რეკომენდებული მაკარონი გახეხილ ყველთან ერთად, რადგანაც ასეთი რთული ერთობლიობა იწვევს სიმძიმის გრძნობას.

მაკარონი სასარგებლო იქნება, თუ მას ჩაშუშული ბოსტნეულით შეკმაზავთ.

2. ყველიანი ბუტერბროდი - არ უნდა მიირთვათ სახამებლის შემცველი პროდუქტები (პური) ყველთან ერთად. რადგანაც ცილა და სახამებელი სხვადასხვა ფერმენტების საშუალებით გადამუშავდება. ანუ ყველიანი ბუტერბროდის მირთმევისას, ორგანიზმი ჯერ ცილის შეწოვაზე მუშაობს, სახამებელი კი ამ დროის მანძილზე განიცდის დუღილსა და დაშლას. ამიტომ უფრო სწორი და სასარგებლოა ყველი დაუმატოთ უხვი მწვანილით შეზავებულ ბოსტნეულის სალათს.

3. კიტრი და პომიდორი - ყველაზე გავრცელებული, პოპულარული და საყვარელი სალათი. მაგრამ სამწუხაროდ, ეს ორი პროდუქტი საერთოდ შეუთავსებელია. კიტრი ტუტე პროდუქტია, პომიდოპრი კი მჟავე. ამიტომ მათი ათვისება სხვადასხვანაირად ხდება. კიტრი გადამუშავდება, ხოლო პომიდორი განიცდის დუღილის პროცესს, რაც ხშირად იწვევს მეტეორიზმს.

4. ხილი ძირითადი კვების შემდეგ. თუ არ გსურთ საკვების მონელებასთან დაკავშირებული პრობლემები, დესერტად ნუ მიირთმევთ ხილს. ცხიმებითა და ცილებით გაჯერებული ძირითადი საკვები ხილზე დიდხანს გადამუშავდება, ამიტომ ვიდრე მიდის ძირითადი კერძის ათვისება, ხილი გადაუმუშავებელი რჩება კუჭში და აუცილებლად დაიწყებს დუღილს, რაც მუცლის შებერილობას იწვევს.

5. ბანანი და რძე. ამ ორი პროდუქტის ერთობლივად მიღება იწვევს კუჭში სიმძიმის შეგრძნებას და საკვების მონელების შენელებას.

ლალი ჩხიკვაძე