შტოში კიბოს განვითარების რისკს აქვეითებს და კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის მდგომარეობას აუმჯობესებს - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

შტოში კიბოს განვითარების რისკს აქვეითებს და კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის მდგომარეობას აუმჯობესებს

ხოლო სასარგებლო მიკროფლორის შენარჩუნება ხელს უწყობს ფიზიკურ და ფსიქიკურ სიჯანსაღეს.

მიკროფლორა მოქმედებს დაბერების პროცესზე, ართრიტის, დეპრესიის, ონკოლოგიური დაავადებებისა და გულის პათოლოგიების განვითარების რისკზე.

მეცნიერების აზრით, შტოშის საკვები დანამატი მოქმედებს როგორც შესანიშნავი პრობიოტიკი (ხელს უწყობს სასარგებლო ფლორის ზრდას). ეს კენკრა შეიცავს შაქრებს-ქსილოგლუკანებს, რომლებიც მიკროფლორისთვისაა ძალიან სასარგებლო.

ქსილოგლუკანების დიდი ნაწილი არ აითვისება, ამიტომ შტოშის მიღებით სასურველი შედეგი შეიძლება ვერ დადგეს. მეცნიერებმა ლაბორატორიულად, შტოშიდან გამოყვეს და გაასუფთავეს შაქრები და მიაწოდეს ნაწლავის ბინადრებს - ბიფიდობაქტერიებს. ამ ბაქტერიების ზოგიერთი სახეობა სიამოვნებით იკვებება ქსილოგლუკანებით, რის შედეგადაც მათი რაოდენობა იზრდება.

ლალი ჩხიკვაძე