ორგანიზმის ტოქსინებისგან გამწმენდი პროდუქტების ტოპ ათეული
2. კომბოსტო - მავნე ქოლესტერინსა და ჭარბ ცხიმებს არ აძლევს შეწოვის საშუალებას.
3. რუკოლა როკეტი - აქტიური კომპონენტების წყალობით ასუფთავებს სისხლს.
4. არტიშოკი - განსაკუთრებით დადებითად მოქმედებს ღვიძლზე და აუვნებელყოფს ტოქსიურ პროდუქტებს.
5 ისპანახი - შეიცავს დიდი რაოდენობით ქლოროფილს, რაც მნიშვნელოვნად აძლიერებს ნაწლავში დეტოქსიკაციურ პროცესებს.
6. სალათი კორნი - მისი ფოთლები შეიცავს А, Е, В9 ვიტამინებს.
7. სალათი მიზუნა - აჩქარებს საჭმლის მონელებას, ამარაგებს ორგანიზმს ვიტამინებითა და ხელს უწყობს ორგანიზმის აქტიურ გასუფთავებას.
8. ვაშლი - მასში არსებულ პექტინს იყენებენ დეტოქსიკაციური საშუალებების დასამზადებლად.
9. შტოში - ტოქსინების თირკმელებით გამოყოფას აძლიერებს.
10. ბროწეული - ასუფთავებს სისხლს, ბოჭავს ნაწლავში ტოქსიურ პროდუქტებს, მეტაბოლიზმის დაჩქარების ხარჯზე აუმჯობესებს უჯრედებიდან და ლიმფური სისტემიდან დაგროვებული ტოქსიური ნივთიერებების გამოყოფას.
ლალი ჩხიკვაძე