რუბრიკები
ბავშვის კვება
ზამთარში ჩვენი სუფრა ხილისა და ბოსტნეულის ისეთი მრავალფეროვნებით ვეღარ იწონებს თავს, როგორითაც ზაფხულში თუ შემოდგომაზე. ორგანიზმს ვიტამინები და მინერალები რომ არ მოაკლდეს, რაციონი მწვანილით უნდა გავამდიდროთ. ის, გარდა იმისა, რომ სასარგებლოა, განსაკუთრებულ გემოსაც აძლევს კერძს. როდის და როგორ ჩავრთოთ მწვანილი ბავშვის რაციონში? ამ კითხვაზე ია ხარებავა გვიპასუხებს.

ტრადიციულ თეთრ კომბოსტოსთან ერთად ბოლო ხანს ჩვენში პოპულარული გახდა კომბოსტოს სხვა სახეობებიც: ყვავილოვანი, ბრიუსელის, ბროკოლი
ლაქტაცია სარძევე ჯირკვლიდან რძის გამოყოფას, ძუძუს წოვებას ნიშნავს. ლაქტაციის პერიოდი - მშობიარობის შემდგომი პერიოდი, დროის ის მონაკვეთია, როცა დედა შვილს ძუძუთი კვებავს.
ალბათ თავადაც გაწუხებთ, რომ ჩიფსები თქვენი პატარების საყვარელი სასუსნავია. გვინდა, ისე გესაუბროთ მათი მავნებლობის შესახებ, რომ ინფორმაცია პატარებისთვისაც და მათი მშობლებისთვისაც გასაგები იყოს.

არსებული მონაცემების თანახმად, ჩიფსები და ტკბილი გაზიანი სასმელები მავნე პროდუქტების ჩამონათვალში პირველ-მეორე ადგილებს იყოფენ. ჩიფსები სხვა არაფერია, თუ არა ნახშირწყლებისა და ცხიმების ნაზავი, რომელსაც უხვად აქვს დამატებული მარილი, საღებავი და არომატიზატორები.

დედის რძე ჩვილისთვის საუკეთესო საკვებია. ის მიესადაგება მისი მზარდი ორგანიზმის მოთხოვნილებებს, შეიცავს ადვილად მოსანელებელ ცილებს, ცხიმებს, ნახშირწყლებს და, რაც მთავარია, ანტისხეულებს, რომლებიც მას ინფექციური დაავადებებისგან იცავს. ბავშვის ზრდის კვალდაკვალ დედის რძეში იცვლება ამ ინგრედიენტების თანაფარდობა და შემცველობაც. გვესაუბრება პედიატრი მანანა უბილავა.

ნაჩვენებია მე-1 გვერ 30 - დან