News
თანამედროვე კვლევები მოწმობს, რომ ეს ნივთიერებები ამცირებს მაკულარული დეგენერაციისა და კატარაქტის განვითარების რისკს. კვერცხი ლუთეინის, ზეაქსანთინისა და თუთიის წყაროა, რომელიც ასევე უშლის ხელს კატარაქტისა და მაკულარული დეგენერაციის განვითარებას. ციტრუსები და კენკრა უხვად შეიცავს C ვიტამინს, რომლის ნაკლებობაც ხელს უწყობს კატარაქტისა და მაკულარული დეგენერაციის განვითარებას. თხილეული და ნუში გაჯერებულია E ვიტამინით, რომელიც ასევე უმნიშვნელოვანეს როლს ასრულებს მაკულარულ დეგენერაციასთან ბრძოლაში. ცხიმიანი თევზი - თინუსი, ორაგული, სკუმბრია, ქაფშია, კალმახი - მდიდარია ომეგა-3 ცხიმოვანი მჟავებით, რომლებიც ბადურას ერთ-ერთი კომპონენტია და რომლის ნაკლებობაც მშრალი თვალის სინდრომს იწვევს.