გამომგონებლებმა ვიტამინების შემცვლელი კარტოფილი გამოიყვანეს
კარტოფილი იისფერი ან წითელი შეფერილობისაა, რაც თვალნათლივ ასახავს სასარგებლო თვისებებს. მიღებული კარტოფილი მდიდარია არა მარტო ანტიოქსიდანტებით, არამედ ფოლის მჟავათი, С ვიტამინით, მიკროელემენტებით, კალიუმით, რკინით, თუთიითა და ფენოლის ნაერთებით.
მასში იმდენივე ანტიოქსიდანტია, რამდენიც მოცვსა და ბროწეულში. წითელი და იისფერი კარტოფილი თითქმის არ შეიცავს ისეთ ნივთიერებებს, რომლებიც ხარშვის ან შეწვის დროს კანცეროგენად გარდაიქმნება.
ლალი ჩხიკვაძე