კორეელებმა კომბოსტოს კერძისგან ანტიბიოტიკი შექმნეს
ლაბორატორიაში, რომელსაც მიკრობიოლოგიის პროფესორი კანგი ხელმძღვანელობს, მკვლევართა ჯგუფმა რძის ფერმენტის გენეტიკური ანალიზისას აღმოაჩინა უნიკალური ანტიბიოტიკი, რომელსაც პედიოცინი უწოდეს.
მეცნიერთა აზრით, ახალი ანტიბიოტიკი ანადგურებს ბაქტერიებს, რომლებიც კვებით ინტოქსიკაციას იწვევს. რაკი საკვები პროდუქტისგან გამოყოფილი ანტიბიოტიკი ადამიანის ორგანიზმისათვის უსაფრთხოა, ის წარმატებით ჩაანაცვლებს აქამდე არსებულ ტოქსიკურ პრეპარატებს, მით უფრო, რომ ბაქტერიებს მათ მიმართ მდგრადობა გამოუმუშავდათ.
თინათინ გოცაძე