ნიგოზი მსხვილი და სწორი ნაწლავის კიბოს განვითარების რისკს აქვეითებს - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

ნიგოზი მსხვილი და სწორი ნაწლავის კიბოს განვითარების რისკს აქვეითებს

კერძოდ, მონაწილეებში, რომლებიც ღებულობდნენ ერთ უნცია (28 გრამ) ნიგოზს კვირაში 2-ჯერ და მეტჯერ, კოლორექტალური კიბოს განვითარების რისკი 13%-ით დაბალი აღმოჩნდა, ვიდრე მათში, რომლებიც იშვიათად ღებულობდნენ ნიგოზს. რისკზე მოქმედებდა ნუში და თხილიც.

კოლორექტალური კიბოს განვითრების რისკი იზრდება სხეულის ჭარბი მასის და შაქრიანი დიაბეტი ტიპი2-ის შემთხვევაში. კვლევის მონაწილეები, რომლებიც ყველაზე მეტ ნიგოზს მოიხმარდნენ, როგორც წესი იყვნენ გამხდრები. მკვლევარების აზრით, ნიგოზი ხელს უშლის გასუქებას და შაქრიანი დიაბეტი ტიპი 2-ის განვითარებას, რაც ამცირებს კოლორექტალური კიბოს განვითარების რისკს.

ლალი ჩხიკვაძე