ფორთოხლის წვენი ფორთოხალზე უფრო სასარგებლოა - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

ფორთოხლის წვენი ფორთოხალზე უფრო სასარგებლოა

წვენში ბევრი შაქარია, მაგრამ ჩვენი ორგანიზმი ზოგიერთ საკვებ ნივთიერებას წვენიდან უკეთ ითვისებს, ვიდრე ხილიდან.

ფორთოხალი მდიდარია ისეთი საკვები ნივთიერებებით, როგორიცაა კაროტინოიდები და ფლავონოიდები. მათ გააჩნია მრავალი სასარგებლო თვისება, მაგალითად ამცირებს კიბოსა და გულ-სისხლძარღვთა დაავადების განვითარების რისკს.

მკვლევარებმა აღმოაჩინეს, რომ ფორთოხლის პასტერიზებულ წვენში, წარმოების პროცესში, რამდენადმე ქვეითდება კაროტინოიდებისა და С ვიტამინის შემცველობა. ამავდროულად, ამგვარი წვენის მიღება მნიშვნელოვნად ზრდის მათ ბიოშეღწევადობას, ანუ ორგანიზმს შეუძლია აითვისოს და გამოიყენოს გაცილებით მეტი ნივთიერება.

ლალი ჩხიკვაძე

რატომ უნდა დავაყოლოთ ხორციან კერძს ფორთოხლის წვენი