როგორ შევარჩიოთ მწიფე და გემრიელი საზამთრო
ქერქი უნდა იყოს ნახეთქების გარეშე; ყუნწი უნდა იყოს მშრალი; გარეთა ზედაპირი უნდა პრიალებდეს; ქერქი მკვეთრად გამოხატული ხაზოვანი სურათით; უნდა ჰქონდეს გვერდზე ყვითელი ლაქა (არც თუ ისე დიდი ზომის).
არ შეიძინოთ დაზიანებული ან გაჭრილი საზამთრო; არ შეიძინოთ საზამთრო საავტომობილო ტრასის მიმდებარედ, რადგანაც გამონაბოლქვ გაზებში არსებული მძიმე მეტალები ხილში შეიწოვება. მიღების წინ, საზამთრო აუცილებლად გარეცხეთ კარგად წყლითა და ჯაგრისით და გაამშრალეთ ხელსახოცით.
ლალი ჩხიკვაძე