სპეციალისტები ვაკუუმ-შეფუთვაში შენახულ პროდუქტებს არ გვირჩევენ
უკურკო რბილი ხილი შეიძლება 1-2 დღე შევინახოთ, ხოლო მსხვილკურკიანი 3-დან 7 დღემდე. რძე ინახება 4-5 დღის განმავლობაში, ყველი და კვერცხი მშვიდად შეგვიძლია 1 კვირა დავდოთ.
როგორც დანიის ტექნიკური უნივერსიტეტის თანამშრომლები ამბობენ, არც ვაკუუმ-შეფუთვაა პროდუქტების უსაფრთხოების გარანტია, რადგანაც ამ პიროებებში შეიძლება გამოჩნდეს სასიკვდილო საშიშროების მქონე ბაქტერიები.
დანიელმა სპეციალისტებმა გამოარკვიეს, რომ ჟანგბადის არარსებობის პირობებში პათოგენი Listeria monocytogens -შეიძლება განსაკუთრებით აგრესიული გახდეს. ადამიანის ორგანიზმში მოხვედრისას ის აქტიურ შეტევაზე გადადის. მეცნიერების აზრით, ამ თავალსაზრისით საშიშია რძე, ნაყინი, ყველი, ხორცი, ნახევარფაბრიკატები, თევზი და ბოსტნეული. ისინი გვირჩევენ მოვერიდოთ ვაკუუმ-შეფუთვაში შენახულ პროდუქტებს.
ლალი ჩხიკვაძე