სპეციალისტები ვაკუუმ-შეფუთვაში შენახულ პროდუქტებს არ გვირჩევენ - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

სპეციალისტები ვაკუუმ-შეფუთვაში შენახულ პროდუქტებს არ გვირჩევენ

უკურკო რბილი ხილი შეიძლება 1-2 დღე შევინახოთ, ხოლო მსხვილკურკიანი 3-დან 7 დღემდე. რძე ინახება 4-5 დღის განმავლობაში, ყველი და კვერცხი მშვიდად შეგვიძლია 1 კვირა დავდოთ.

როგორც დანიის ტექნიკური უნივერსიტეტის თანამშრომლები ამბობენ, არც ვაკუუმ-შეფუთვაა პროდუქტების უსაფრთხოების გარანტია, რადგანაც ამ პიროებებში შეიძლება გამოჩნდეს სასიკვდილო საშიშროების მქონე ბაქტერიები.

დანიელმა სპეციალისტებმა გამოარკვიეს, რომ ჟანგბადის არარსებობის პირობებში პათოგენი Listeria monocytogens -შეიძლება განსაკუთრებით აგრესიული გახდეს. ადამიანის ორგანიზმში მოხვედრისას ის აქტიურ შეტევაზე გადადის. მეცნიერების აზრით, ამ თავალსაზრისით საშიშია რძე, ნაყინი, ყველი, ხორცი, ნახევარფაბრიკატები, თევზი და ბოსტნეული. ისინი გვირჩევენ მოვერიდოთ ვაკუუმ-შეფუთვაში შენახულ პროდუქტებს.

ლალი ჩხიკვაძე