რომელია სასარგებლო - ხილ-ბოსტნეული თუ მათი წვენები - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რომელია სასარგებლო - ხილ-ბოსტნეული თუ მათი წვენები

თუ ახალი ხილი და ბოსტნეული გვიცავს მსხვილი ნაწლავის კიბოს განვითარებისგან, წვენების ხშირი მიღება, პირიქით, ამ დაავადების რისკს ზრდის.

მსხვილი ნაწლავის კიბოს განვითარების რისკს ამცირებს ყველა სახის კომბოსტოს: ბროკოლი, ყვავილოვანი, ბრიუსელის; ვაშლის, და ყვითელი ფერის ბოსტნეულის რეგულარული მიღება და არა მათი წვენების სმა. გამოირკვა ასევე, რომ ნებისმიერი სახის ახალი ხილისა და ბოსტნეულის მიღება ხელს უშლის მსხვილი ნაწლავის კიბოს განვითარებას.

კვლევის შედეგების ანალიზის საფუძველზე, ავსტრალიელი მეცნიერები გვირჩევენ, მივიღოთ მეტი რაოდენობით ხილი და ბოსტნეული და მოვერიდოთ წვენების ხშირად და ჭარბად დალევას.

ლალი ჩხიკვაძე