6 ცხიმიანი პროდუქტი, რომელიც აუცილებლად უნდა მიირთვათ - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

6 ცხიმიანი პროდუქტი, რომელიც აუცილებლად უნდა მიირთვათ

სიაში პირველ ადგილზეა კვერცხი, რომლის გულიც მდიდარია ორგანიზმისთვის უსაფრთხო ქოლესტერინით;

მეორეზე - ავოკადო, მასში შემავალი კალიუმი და ოლეინის მჟავა ხელს უწყობს გულის ნორმალურ ფუნქციობას;

მესამეზე - ყველი, რომელიც საზოგადოდ კალციუმის, ფოსფორისა და B12 ვიტამინის უნივერსალური წყაროა. ჩამოთვლილი ნივთიერებები კი უპირველესად მნიშვნელოვანია ძვლების სიმტკიცისა და ოსტეოპოროზის პროფილაქტიკისათვის;

მეოთხეზე - შავი შოკოლადი. ამ პროდუქტში დიდი რაოდენობითაა წარმოდგენილი რკინა, მაგნიუმი, სპილენძი და მანგანუმი. აღნიშნულ ელემენტთა ნორმალურ შემცველობაზე კი დამოკიდებულია ტვინისა და გულის ფუნქციობა;

მეხუთეზე - ზეითუნის ზეთი (პირველი გაწურვის). მას გააჩნია ანთების საწინააღმდეგო მოქმედება, ხელს უწყობს კოლაგენის გამომუშავებას, განსაზღვრავს კანის ელასტიურობას და აქვეითებს არტერიულ წნევას.

მეექვსეზე - ცხიმიანი თევზი, კერძოდ, ორაგული, კალმახი, სკუმბრია, სარდინი და ქაშაყი. თევზის მოყვარულები (ვინც კვირაში მინიმუმ ორჯერ მაინც მიირთმევს მითითებულ სახეობებს) დაცული არიან დეპრესიის, მოხუცებულთა ჭკუასუსტობის (დემენციის) და გულ-სისხლძარღვთა სისტემის დაავადებათა განვითარებისაგან.

თინათინ გოცაძე