6 ცხიმიანი პროდუქტი, რომელიც აუცილებლად უნდა მიირთვათ
სიაში პირველ ადგილზეა კვერცხი, რომლის გულიც მდიდარია ორგანიზმისთვის უსაფრთხო ქოლესტერინით;
მეორეზე - ავოკადო, მასში შემავალი კალიუმი და ოლეინის მჟავა ხელს უწყობს გულის ნორმალურ ფუნქციობას;
მესამეზე - ყველი, რომელიც საზოგადოდ კალციუმის, ფოსფორისა და B12 ვიტამინის უნივერსალური წყაროა. ჩამოთვლილი ნივთიერებები კი უპირველესად მნიშვნელოვანია ძვლების სიმტკიცისა და ოსტეოპოროზის პროფილაქტიკისათვის;
მეოთხეზე - შავი შოკოლადი. ამ პროდუქტში დიდი რაოდენობითაა წარმოდგენილი რკინა, მაგნიუმი, სპილენძი და მანგანუმი. აღნიშნულ ელემენტთა ნორმალურ შემცველობაზე კი დამოკიდებულია ტვინისა და გულის ფუნქციობა;
მეხუთეზე - ზეითუნის ზეთი (პირველი გაწურვის). მას გააჩნია ანთების საწინააღმდეგო მოქმედება, ხელს უწყობს კოლაგენის გამომუშავებას, განსაზღვრავს კანის ელასტიურობას და აქვეითებს არტერიულ წნევას.
მეექვსეზე - ცხიმიანი თევზი, კერძოდ, ორაგული, კალმახი, სკუმბრია, სარდინი და ქაშაყი. თევზის მოყვარულები (ვინც კვირაში მინიმუმ ორჯერ მაინც მიირთმევს მითითებულ სახეობებს) დაცული არიან დეპრესიის, მოხუცებულთა ჭკუასუსტობის (დემენციის) და გულ-სისხლძარღვთა სისტემის დაავადებათა განვითარებისაგან.
თინათინ გოცაძე