მოგვწონს თუ არა თევზის გემო, ის აუცილებლად უნდა მივირთვათ - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

მოგვწონს თუ არა თევზის გემო, ის აუცილებლად უნდა მივირთვათ

მოგვწონს თუ არა მისი გემო, ის აუცილებლად უნდა მივირთვათ. ის მდიდარია ისეთი მიკროელემენტებით, რომლებიც სხვა პროდუქტებში არ არის.

თევზი ააქტივებს შრომისუნარიანობას, აუმჯობესებს ნივთირებათა ცვლას, კანისა და ფრჩხილების მდგომარეობას, აძლიერებს იმუნიტეტს, ამცირებს შაქრიანი დიაბეტისა და ონკოლოგიური პათოლოგიის აღმოცენების რისკს.

თევზის სასარგებლო თვისებებიდან აღსანიშნავია მისი ცხიმის – როგორც უმნიშვნელოვანესი კომპონენტის მარგებლობა. თევზის ცხიმი ადამიანის ორგანიზმს პოლიუჯერი ცხიმოვანი მჟავებით ავსებს. ომეგა-3 ცხიმოვანი მჟავები აუმჯობესებს არტერიულ და ვენურ სისხლის მიმოქცევას, რითაც ხელს უშლის გულის იშემიური პათოლოგიის განვითარებას.

თინათინ გოცაძე