მოგვწონს თუ არა თევზის გემო, ის აუცილებლად უნდა მივირთვათ
მოგვწონს თუ არა მისი გემო, ის აუცილებლად უნდა მივირთვათ. ის მდიდარია ისეთი მიკროელემენტებით, რომლებიც სხვა პროდუქტებში არ არის.
თევზი ააქტივებს შრომისუნარიანობას, აუმჯობესებს ნივთირებათა ცვლას, კანისა და ფრჩხილების მდგომარეობას, აძლიერებს იმუნიტეტს, ამცირებს შაქრიანი დიაბეტისა და ონკოლოგიური პათოლოგიის აღმოცენების რისკს.
თევზის სასარგებლო თვისებებიდან აღსანიშნავია მისი ცხიმის – როგორც უმნიშვნელოვანესი კომპონენტის მარგებლობა. თევზის ცხიმი ადამიანის ორგანიზმს პოლიუჯერი ცხიმოვანი მჟავებით ავსებს. ომეგა-3 ცხიმოვანი მჟავები აუმჯობესებს არტერიულ და ვენურ სისხლის მიმოქცევას, რითაც ხელს უშლის გულის იშემიური პათოლოგიის განვითარებას.
თინათინ გოცაძე