როგორ გავხადოთ სალათა „ოლივიე“ სასარგებლო
ჯანმრთელობისთვის პრობლემური ხდება. სპეციალისტების აზრით, შესაძლებელია შევინარჩუნოთ ტრადიციული სადღესასწაულო სუფრა ისე, რომ ჯანმრთელობას ზიანი არ მიადგეს. მაგალითისთვის დიეტოლოგები გვირჩევენ სალათა „ოლივიეს“ რეცეპტის მცირედ შეცვლას. კერძოდ, უარი ვთქვათ სალათაში მჟავე კიტრზე. მართალია ის კალორიული არაა, მაგრამ მარილის შემცველობის გამო, საშიშია. ეს უკანასკნელი, როგორც ცნობილია, ზრდის არტერიულ წნევას და შეშუპების პროვოცირებას იწვევს. ამასთან, ნებისმიერი მარილიანი და სუნელებიანი პროდუქტი აძლიერებს მადას.
რაც შეეხება მაიონეზს, ის ნამდვილად არაა სასარგებლო პროდუქტების ჩამონათვალში. თუმცა, დიეტოლოგები მხოლოდ სახლში მომზადებული მაიონეზის გამოყენების ნებას გვრთავენ.
ლალი ჩხიკვაძე