მიკროტალღურში მომზადებული ჩაი ანტიოქსიდანტური თვისებებით გამოირჩევა - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

მიკროტალღურში მომზადებული ჩაი ანტიოქსიდანტური თვისებებით გამოირჩევა

მეცნიერის კვლევამ აჩვენა, რომ შავ და მწვანე ჩაიში, კოფეინის 80%, თეანინი (ამინომჟავა), პოლიფენოლები შეიძლება გავააქტიუროთ, თუ ჩაის პაკეტს დავასხამთ მდუღარე წყალს და წამოვადუღებთ 30 წამი. ამის შემდეგ ჩაი ფინჯანში უნდა გავაჩეროთ კიდევ ერთი წუთი. ასე მომზადებისას ჩაის ფოთოლი იძლევა ანტიოქსიდანტებს და თავად ჩაი ოპტიმალურ გემოს იძენს.

თავის მხრივ, მიკროტალღური ღუმელი შეიძლება გამოვიყენოთ ჩაისგან კიდევ უფრო მეტი სასარგებლო ნაერთების მისაღებად. ექსპერტის აზრით, მიკროტალღურ ღუმელში მოდუღებული ერთი ფინჯანი ჩაი, სარგებელის თვალსაზრისით, მდუღარე წყლით მომზადებულ სამ ფინჯანს უტოლდება.

ვონგის მოსაზრებით, საკვბი რაციონის კვებითი ღირებულება შეიძლება გავზარდოთ, თუ ლიმონის და ვაშლის კანსა და კურკებს არ გადავყრით და მათაც მივირთმევთ. მათში მაღალი კონცენტრაციით შედის ფენოლური ნაერთები, რომლებსაც გააჩნია კიბოსწასინააღმდეგო თვისებები და ორგანიზმს იცავს გულსისხლძარღვთა სისტემის დაავადებებისა და ჟანგვითი სტრესისგან.

ლალი ჩხიკვაძე