რომელი საკვები იწვევს დამოკიდებულებას
ანუ თუ ადამიანს აქვს ნახშირწყლებზე დამოკიდებულება და მას სუფრის კოვზით შაქარს შესთავაზებენ, იგი ამით სიამოვნებას ვერ მიიღებს. მაგრამ ნებისმიერი პროდუქტი, რომელიც ერთდროულად ცხიმებსა და ნახშირწყლებს შეიცავს (კარაქიანი პური, ტორტი, ტირამისუ, ძეხვიანი პური), იწვევს სიამოვნების გრძნობას, რაც მკვლევარების აზრით, დამოკიდებლებაა.
აშშ-ის ნარკოტიკული დამოკიდებულების შემსწავლელი ნაციონალური ინსტიტუტის თანამშრომლები აცხადებენ, რომ ცალკეული პროდუქტები ერთმნიშვნელოვნად იწვევს დამოკიდებულების განვითარებას. მათი აზრით, ადამიანს იოლად არ შეუძლია საკვებზე უარის თქმა, თუ ის შეიცავს ტკბილ ან მარილიან კომპონენტებს. ამით აიხსნება ფასთ ფუდისადმი მიზიდულობა.
ლალი ჩხიკვაძე