თეთრი პური და სიმინდის ფანტელი ფილტვის კიბოს რისკს ზრდის - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

თეთრი პური და სიმინდის ფანტელი ფილტვის კიბოს რისკს ზრდის

სიმინდის ფანტელი, მაკარონის ნაწარმი და ბრინჯი, ფილტვებისთვის საშიშია. გლიკემიური ინდექსი საკვებში ნახშირწყლების რაოდენობას ასახავს. მასზეა დამოკიდებული, რამდენად სწრაფად აიწევს ჭამის შემდეგ სისხლში შაქრის დონე.

მოხალისეების მონაწილეობით ჩატარებული კვლევებით აღმოჩნდა, რომ იმ პირებში, ვინც ყოველდღიურად ღებულობდა მაღალი გლიკემიური ინდექსის მქონე ბევრ პროდუქტს, ფილტვის კიბოს რისკი 49%-ით მაღალი იყო, მათთან შედარებით, ვინც ამგვარ პროდუქტებს ნაკლებად მოიხმარდა. გარდა ამისა, პროდუქტების მაღალი გლიკემიური ინდექსი კორელირებდა ფილტვის ბრტყელუჯრედიან კიბოსთან.

ლალი ჩხიკვაძე