რას იწვევს პლასტიკის კონტეინერით საკვების გაცხელება - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რას იწვევს პლასტიკის კონტეინერით საკვების გაცხელება

ზეგავლენით პლასტიკიდან გამოიყოფა მრავალი საშიში ნივთიერება, რომელთაც დიაბეტის, არტერიული წნევის მატების განვითარების პროვოცირება და ფერტილობის დაქვეითება შეუძლია.

ბისფენოლ A და ფტალატები პლასტიკში არსებული ყველაზე საშიში ქიმიური ნივთიერებებია. ადამიანის სისხლის მიმოქცევაში მოხვედრისას, მათ შეუძლია უნაყოფობის, ჰორმონული დარღვევის და კიბოს გამოწვევაც კი. საკვებ პლასტიკში სხვა კანცეროგენებიცაა (დიოქსინი და სტიროლი). ისინი ადვილად აღწევენ საკვებში, მიკროტალღურ ღუმელში მომზადებისას. სპეციალისტები დაბეჯითებით გვირჩევენ პროდუქტების მინის ჭურჭლით გაცხელებას.

ჩატარებულმა კვლევამ აჩვენა, რომ თუთიის ოქსიდის ნანონაწილაკები არის ბოსტნეულის, ხორცისა და ზღვის პროდუქტებისთვის განკუთვნილ ლითონის ქილებში. ჩვეულებრივ, თუთია გამოიყენება ანტიბაქტერიული დაცვის სახით, რაც პროდუქტების ვარგისიანობის ვადას მნიშვნელოვნად ზრდის. თუმცა ადამიანისთვის აღნიშნული ლითონის გადაჭარბებული კონცენტრაცია სერიოზულ საშიშროებას წარმოადგენს.

ლალი ჩხიკვაძე