ორგანიზმი C ვიტამინის მარაგს ვერ აგროვებს
ყოველდღიურ საკვებ რაციონში C ვიტამინით მდიდარი პროდუქტების ჩართვა. ორგანიზმზე C ვიტამინის მოქმედება, როგორც წესი, ორგანულ სფეროში მოხვედრიდან 8-14 საათის განმავლობაში გრძელდება. ამ ხნის შემდეგ ასკორბინის მჟავას სასარგებლო თვისებები მცირდება. C ვიტამინი მნიშვნელოვანი რაოდენობით არის მცენარეული წარმოშობის პროდუქტებში, ციტრუსებში, ბოსტნეულში, განსაკუთრებით - ფოთლოვანში. მას შეიცავს ნესვი, თეთრი და ყვავილოვანი კომბოსტო, შავი მოცხარი, ბულგარული წიწაკა, მარწყვი, პომიდორი, ვაშლი, გარგარი, ატამი, ქაცვი, ასკილი, ცირცელი, ქერქიანად მოხარშული კარტოფილი. ასკორბინის მჟავა საკმაო რაოდენობით არის ცხოველური წარმოშობის პროდუქტებშიც, მაგალითად, ღვიძლსა და თირკმელებში.
იხილეთ სტატია "ვიტამინები და მინერალები საკვებში"