რომელი საკვები აქვეითებს მადას - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რომელი საკვები აქვეითებს მადას

რომ დაბალი გლიკემიური ინდექსის მქონე პროდუქტები აძლიერებენ იმ ჰორმონების წარმოქმნის პროცესს, რომლებიც ამცირებენ მადას და ტვინს დანაყრების შესახებ სიგნალს უგზავნიან. გლიკემიური ინდექსი გვიჩვენებს პროდუქტებში არსებული ნახშირწყლების გავლენას სისხლში არსებული გლუკოზის დონეზე. მაღალი გლიკემიური ინდექსის მქონე პროდუქტებია თეთრი პური, ზოგიერთი ბურღული, ტკბილეული, დაბალი გლიკემიური ინდექსის მქონე პროდუქტების რიცხვს კი მიეკუთვნება ხილი, ბოსტნეული (უმრავლესობა) და რძის ნაწარმი. გამოკვლევამ აჩვენა, რომ იმ ადამიანებს, რომლებიც დაბალი გლიკემიური ინდექსის მქონე პროდუქტებით საუზმობენ, სისხლის პლაზმაში GLP-1-ის დონე 20%-ით მაღალი ჰქონდათ, ხოლო ინსულინის მაჩვენებელი - 38%-ით ნაკლები, ვიდრე მათ, ვინც მაღალი გლიკემიური ინდექსის მქონე პროდუქტებით იკვებება.