თუ სალათებს ლიმონის წვენით შეაზავებთ, ბოსტნეულში ნიტრატებს გააუვნებელყოფთ
სალათები სწრაფად მიირთვით, მათი შენახვა დაუშვებელია (ასე თავად კერძში მოხდება ნიტრატების ნიტრიტებად გარდაქმნა). გულდასმით შეამოწმეთ ხილი და ბოსტნეული, მომჩვარული და მომპალი დაუნანებლად გადააგდეთ. C და D ვიტამინები (ბუნებრივი ანტიოქსიდანტები) აუვნებელყოფენ ნიტრატებს. ამიტომ სალათების შესაზავებლად გამოიყენეთ ლიმონის წვენი, სწორი ცხიმები: ზეითუნისა და სიმინდის ზეთები, ნაკლებად არაჟანი. განაგრძეთ კითხვა