მარგარინი შესაძლოა ალერგიისა და ასთმის მიზეზი გახდეს
მეცნიერები ფიქრობენ, რომ ამის მიზეზია ცხიმოვანი მჟავების ზოგიერთი სახეობა, რომლებსაც ნატურალური რძის პროდუქტები შეიცავს.
ცხიმოვანი მჟავების როლი ჯერ კიდევ კარგად არ არის შესწავლილი. მაგალითად, ცნობილია, რომ მარგარინში შემავალი ჰიდრირებული ცხიმოვანი მჟავები ალერგიული რეაქციების პროვოცირებას ახდენს, რაც ხშირად ასთმით მთავრდება. მეცნიერთა აზრით, გამორიცხული არ არის, მსოფლიოში ალერგიული დაავადებების გახშირება სწორედ ცხიმოვანი მჟავების ბალანსის დარღვევის ბრალი იყოს.
თინათინ გოცაძე