წვენების დიეტა - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

წვენების დიეტა

სასარგებლო და ეფექტურია წვენების დიეტა. არ აქვს მნიშვნელობა წვენი ბოსტნეულის იქნება თუ ხილის. ფრეშის მომზადება შესაძლებელია ნიახურის, ისპანახის, ფორთოხლის, მარწყვის, მოცხარის, კომბოსტოს, ჭარხლის, გრეიპფრუტის, გარგრის, კიტრისა თუ ყურძნისგან.

სუპერმარკეტში წარმოდგენილი წვენები, შაქრისა და კონსერვანტების შემცველობის გამო ამ თვალსაზრისით არ გამოგვადგება.

კვირაში ორი დღე საკვები შეცვალეთ ახლად გამოწურული წვენებით. დღის განმავლობაში აუცილებელია 200 მლ წყალში გახსნილი 600 მლ წვენის მიღება. წვენი უნდა დავლიოთ მცირე ყლუპებით. 1 ჭიქა წვენის მისაღებად საჭიროა 300-350 გრ ხილი, ბოსნეული ან კენკრა.

წვენის დღეები შეიძლება მოვაწყოთ 2-3 კვირაში ერთხელ. დანარჩენ დროს, ფორმის შესანარჩუნებლად, შეიძლება 1 ჭიქა წვენი დავლიოთ ჭამამდე 20-30 წუთით ადრე. ამ დიეტით შესაძლებელია საწყისი წონის 5%-ის დაკლება.

ლალი ჩხიკვაძე