ომბალო არა მხოლოდ ტყემლის საკმაზი, არამედ მკურნალიც
ზეთი გამოიყენება პარფიუმერიაში, საკონსერვო და საკონდიტრო წარმოებაში სასმელების, ჩაისა და ძმრის არომატიზირებისთვის. შესანიშნავი ბალახია საკმაზია კულინარიაში, განსაკუთრებული პოპულარობით სარგებლობს ტყემლის საწებლისათვის.
ხალხური მედიცინა იყენებს ჭრილობის შემახორცებელ და ანტისპაზმურ, აგრეთვე ყივანახველის, ასთმის და ისტერიის დროს დამაწყნარებელ საშუალებად. ყველა ამ შემთხვევაში რაჭაში ამ ბალახის წყლიან ნაყენს იყენებენ. გარდა აღნიშნულისა, ომბალო შესანიშნავია იმითაც, რომ მისი სურნელი აფრთხობს რწყილებს.